Skip to main content

Τips για εργασία από το σπίτι.Πολλές εταιρείες, το τελευταίο διάστημα, έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους τους να εργαστούν από το σπίτι (WFH). Για την ώρα, αυτή είναι η πραγματικότητα πολλών από μας. Η εργασία εξ’ αποστάσεως! Βρήκαμε, λοιπόν, τρόπο να συνδεθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να αποδώσουμε ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε.  Ας δούμε, λοιπόν κάποια tips που θα μας φανούν χρήσιμα.

Νέος κόσμος, νέες συνήθειες
Ντύσου.
Μπορεί να σου φαίνεται ωραίο να μείνεις με τις πιτζάμες σου, αλλά όταν ντυθείς με τα κανονικά σου ρούχα, το μυαλό σου μπαίνει στο mindset ότι είσαι έτοιμος για μια μέρα στο «γραφείο». Είτε σχεδιάζεις, είτε κάνεις επεξεργασία σε ένα έγγραφο, αυτή η απλή κίνηση σε βοηθά να μπεις σε κατάσταση εργασίας και να είσαι πιο παραγωγικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Πρόγραμμα.
Κάνε πλάνο με τις ώρες εργασίας και τις λοιπές δραστηριότητες. Μπορείς να το ανακοινώσεις και σε όποιον άλλον μένει μαζί σου. Φυσικά υπάρχουν και τα καθήκοντα οικιακής φροντίδας μέσα στις εργάσιμες μέρες! Βεβαιώσου ότι τα έχεις συμπεριλάβει και δημιούργησε μια ειδοποίηση «εκτός γραφείου», ώστε οι συνάδελφοι να γνωρίζουν πότε δεν είσαι διαθέσιμος.
Διάλειμμα.
Είναι παράδοξο, αλλά φαίνεται να είναι πιο δύσκολο να ξεκολλήσεις από την οθόνη όταν δουλεύεις από το σπίτι. Είναι όμως πολύ σημαντικό, αν θέλεις να αποφύγεις την κούραση από την εργασία στο σπίτι. Βάλε, λοιπόν στο πλάνο σου, 15-λέπτα διαλείμματα και κράτα και μισή ώρα για το μεσημεριανό σου.
Κουνήσου.
Έχεις την ανάγκη της κίνησης. Ξεκίνησε την ημέρα σου με άσκηση. Πρόσθεσε στις υπενθυμίσεις σου και την εξής: «Να τεντώσω τα πόδια μου και την πλάτη μου». Υπολόγισε στο πλάνο σου και μια καθημερινή βόλτα! Το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.
Κάνε χώρο.
Όπως είναι σημαντικό, να μην είσαι με τις πιτζάμες, είναι το ίδιο σημαντικό να υπάρχει και ο χώρος εργασίας σου. Αυτό λέει στο μυαλό μου, ότι πρέπει να  είμαι συγκεντρωμένος στην εργασία μου. Ένα δωμάτιο δικό σου ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν βρες μια γωνιά που θα  γίνει ο χώρος εργασίας σου.
Αναβαθμίσου.
Να αντισταθείς στην εργασία στον καναπέ ή το κρεβάτι. Χρησιμοποίησε μια σταθερή καρέκλα, ένα σταθερό τραπέζι και οθόνη κατάλληλου μεγέθους για να προστατεύσεις τα χέρια, το λαιμό και τους ώμους σου. Διάλεξε ένα καλό σετ μικροφώνου-ακουστικού για να τις κλήσεις ώστε να κρατήσεις μακριά ανεπιθύμητους θορύβους. Αναβάθμισε την σύνδεσή σου στο Internet, αν είναι απαραίτητο, για να βεβαιωθείς ότι όλα δουλεύουν με επιτυχία.

Comments

Popular posts from this blog

Free Printable Birthday Invitation for Boys

Print out this free birthday invitation! Fill out the name of the birthday boy, date, time, place of the birthday party and how the guests can RSVP.  Τυπώστε αυτή την δωρεάν πρόσκληση γενεθλίων για αγόρια. Συμπληρώστε το όνομα του παιδιού που γιορτάζει, την ημερομηνία, την ώρα, την διεύθυνση που θα γίνει το πάρτυ και ένα τηλέφωνο.

Ερωτήσεις που σε αφήνουν άφωνο!

Πηγή: www.designbolts.com Μια καλά δομημένη ιδέα, μια συμπαγή σκέψη και αναλυτική συζήτηση είναι αυτά που ένας γραφίστας βάζει στο σχέδιο του. Για να γίνει μια μακέτα χρειάζεται προσπάθεια και αγάπη από το σχεδιαστή της, διαφορετικά δεν θα είναι ελκυστική όπως θα έπρεπε. Πολλά σχέδια αν και περιέχουν φαντασία και έχουν γίνει με εξαιρετική προσοχή αμφισβητούνται από τους πελάτες, είτε γιατί περιέχουν κάτι νέο είτε γιατί εχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Οι πελάτες νιώθουν σύγχυση και τότε αρχίζουν οι ερωτήσεις 33 ερωτήσεις πελατών που σε κάνουν να μείνεις άφωνος! Ένα υπέροχο αρθρο με πολύ χιούμορ, τέλεια συνδυασμένες εικόνες και ερωτήσεις! Είμαι σίγουρη πως πολλές από αυτές τις έχετε ακούσει και πολλές θα σας κάνουν να χαμογελάσετε! Καλή διασκέδαση!!! 33 Sick & Silly Questions From Clients That Make You Feel A Complete Dumb Have fun!!